Pagini

25 februarie 2014

Ocultaţie Luna-Venus 26 februarie 2014

Pe 26 februarie 2014 va fi o ocultaţie Luna-Venus. Planeta Venus, va fi localizatã pe cer la 0,4 ° S de Lună, la ora 07:23, ora României.
Ora  07:23 dimineaţa, nu va fi un moment tocmai bun pentru a observa acest fenomen astronomic din România, însa Luna, dar şi Venus, pot fi observate si in timpul serii şi dimineţii destul de bine printr-un telescop. Numai ca la acea orã, Soarele va prelua deja controlul asupra cerului nostru, ceea ce face ca observarea sa fie mai mult decât dificilã.
Iatã despre ce este vorba.
26 februarie, va gãsi Luna si planeta Venus jucãndu-se de-a vaţi-ascunselea în timp ce Luna va veni (aproape) între Venus si Pãmant. Şi aşa, o ocultaţie a Lunii şi Venus va avea loc.

Ce este o ocultaţie?
Când un corp celest ascunte pe un altul în spatele lui, astronomii numesc acel eveniment ocultaţie. Prin aceastã definiţie, o eclipsã de Soare este şi ea, o ocultaţie Lunarã a Soarelui.

Ce se va întâmpla pe 26 februarie? Dacã te gasesti exact în locul din care aceastã ocultaţie este vizibilã, Venus va disparea în spatele Lunii pe marginea iluminatã a acesteia. Dupã aproape doua ore, va reapãrea pe partea întunecatã opusã a discului Lunar. Din România, Venus nu va disparea în spatele Lunii


Imagine Ocultatie Jupiter-Luna din 15.07.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu