Pagini

06 noiembrie 2013

Craterele Aristarchus și Marius văzute prin telescop.

17 cadre, la 95% best quality în Registax.
29 cadre, la 90% best quality în Registax.

Aceste imagini cu Luna au ceva în comun : toate sunt situate pe bazinul Oceanus Procellarum . În prima imagine vom vedea cratere , cum ar fi Aristarchus și Herodotus . Primul dintre acestea , în alte condiții de iluminare la o altă fază a Lunii , atunci când Soarele strălucește la un unghi mare , are o strălucire neobișnuită , care a fost pusă la îndoială de mulți teoriticieni ai conspirației . Acest lucru se datorează nu numai din cauza luminozității intense, dar Aristarchus are o culoare putin spus ciudată, de un verde-albăstrui, care nu se găsește în albedo-ul nici unui alt crater de pe Lună.

În aceste imagini , noaptea cade pe Lună și craterele au podeaua parțial in umbrț.
În a doua imagine sunt alte două cratere, la o distanța de 397 km unul de altul: Marius, in stânga și în dreapta Kepler .

Marius (41 km), este un crater inundat și aici, la această fază , îi putem observa mai bine podeaua netedă și marginile ascuțite, cu nici un guler proeminent ca și la celelalte cratere . În jurul acestuia sunt împrăștiate cratere mici , multe dintre ele fiind cratere satelit ale acestuia.

Kepler (32 km), a fost format în urma unui impact violent, și putem spune aceasta după razele albe care reprezintă ejectiile de moloz ce au fost împrăștiate în toate direcțiile pe o suprafață mare, care radiază mai mult spre nord-vest , în apropierea craterului Marius .

Imaginile din acest articol nu sunt capturi video , dar sunt rezultatul unor prelucrări ale unui videoclip, în programul Registax.

Vârsta Lunii: 27 zile
Distanța: 387,568 km
Faza: 17% (0% = Nouă, 100% = Plină)

Optica: Celestron C8 "-newtonian telescop, Plossl 20mm, 2x Barlow
Montura: CG5 (EQ5)
Camera: Sony CX130
Filtru: nu
Data: 11/09/2012
Locație: Baia Mare, România
Procesare: Registax, FastStone Image Viewer

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

Kepler si Marius, imagine din 23 martie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu