Pagini

05 noiembrie 2013

Studiu găsește miliarde de planete asemănătoare Pământului



Telescopul spațial Kepler de la NASA, a adunat suficiente date pentru a răspunde la întrebarea cercetarii lui principale: Câte dintre cele 200 de miliarde de stele din galaxia noastră au planete potențial locuibile? Bazat pe o analiză statistică a tuturor observațiilor lui Kepler, astronomii de la UC Berkeley și Universitatea din Hawaii, Manoa acum estimează că una din cinci stele, cum ar fi soarele, au planete de marimea Pământului și o temperatură de suprafață care să ducă la viață.

Având în vedere că aproximativ 20% din stele sunt cum ar fi soarele,, cercetătorii spun, că se ridică la câteva zeci de miliarde de planete potențial locuibile, planete asemănatoare mărimii Pământului în Galaxia Calea Lactee.


"Când te uiți la mii de stele pe cerul nopții, la cea mai apropiată stea ca soarele nostru cu o planetă de dimensiuni similare cu Pământul în zona sa bună de locuit este, probabil, la doar 12 de ani-lumină distanță și poate fi văzută cu ochiul liber. Și asta este uimitor ", a declarat studentul absolvent la UC Berkeley, Erik Petigura, care a condus analiza datelor Kepler.

"Au trecut aproape 20 de ani de la descoperirea primei planete extrasolare în jurul unei stele normale. De atunci, am învățat că cele mai multe stele au planete de unele dimensiuni ce orbitează in jurul lor, și că planete asemanatoare Pământului ca mărime sunt relativ frecvente", a declarat Andrew Howard, un fost UC Berkeley cu post-doctorat, care este acum pe facultatea de la Institutul de Astronomie de la Universitatea din Hawaii. "Cu acest rezultat, am venit acasă, într-un sens, arătând că planete ca Pământul nostru sunt relativ frecvente prin Calea Lactee."
Analiza a patru ani de măsurători de precizie a lui Kepler, arată că 22 ± 8% din stele asemănătoare Soarelui, au planete de dimensiunea Pământului, în zona locuibilă. Dacă aceste planete sunt la fel de răspândite peste tot ca în campul visual al lui Kepler , atunci distanța până la cea mai apropiată stea este de aproximativ 12 de ani-lumină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu