Pagini

28 ianuarie 2013

Hercule si Atlas in lumina Soarelui. Cratere cu un albedo ridicat.







In ultima foto, pe podeaua craterului Hercule se pot observa clar cele doua raze ce pornesc de la Hercule G cu un albedo ridicat, acestea fiind materialele ejectate din urma impactului minor intr-adevar, dar care a lasat urme vizibile pe suprafata Lunii, in ciuda dimensiunii mici ale acestui crater de doar 14 km.
Cele 3 pete mai inchise la culoare de pe podeaua lui Atlas, sunt si ele remarcate in aceste imagini.

Pe marginea de vest a Lacus Temporis (sau la est de Atlas), mai este un crater mic, cu un albedo orbitor, atunci cand este luminat de Soare din plin. Am cautat denumirea acestuia, insa nu am gasit-o.

Varsta Lunii: 7 zile
Faza: 51% (0% = Noua, 100% = Plina)
Distanta: 384,488 kilometri

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.



Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130
Filtru: nu
Data: 29.04.2012

Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu