Pagini

17 noiembrie 2012

Poze prin telescop Cratere din jurul bazinului Nectaris


Piccolomini, Rupes AltaiJanssen, Theophilus, Cyrillus, Catharina, Fracastorius, sunt doar cateva din caracteristicile din jurul Mare Nectaris, vizibile in aceste fotografii capruri video.
Craterele Abulfeda si Almanon sunt in intuneric, doar cu marginile interioare de vest luminate de Soare.
Mare Nectaris (Marea Nectar), dateaza de acum 3,9 miliarde de ani, incadrata de mai multe inele de lava formate in urma impactului. Este un mic, bine definit bazin circularcu marginea de sud afectata de un mare golf, craterul Fracastorius (124 km). Mare Nectaris se alătură Sinus Asperitatis în nord.
Rupes Altai, are 480 de kilometri lungime, și este un perete oarecum sinuos de-a lungul a o mare parte din lungimea sa. Se află paralel cu frontiera de sud-vest a Mare Nectaris, și formează de fapt, o parte a inelulului exterior a bazinului Nectaris.

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu