Pagini

15 noiembrie 2012

Craterul Zollner de pe Luna. Imagini prin telescop astronomic


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.




Zöllner (47 km), este un crater de impact lunar situat la vest de Sinus Asperitatis. La nordul lui, este Alfraganus (21 km) mai mic, craterului și la nord-vest se află Taylor (41 km), de formă ovală. Sud-est a Zöllner, este un mic crater, Kant (32 km si 3,1 km adancime).

Marginea lui Zollner este ovala, neregulata, cu forma mai alungita mai mult în direcția nord-sud. Peretele nu este inalt, craterul avand o adancime de doar 700 m. iar la sud-est exista un crater distorsionat, cum ar fi o depresiune atașata, vizibila si in fotografii. Podeaua este îngustă, si încă mai existaă un vârf central in interior.
Apollo 16a avut locul de aterizare situat la aproximativ 80 de kilometri sud-vest de buza craterului Zollner.

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu