Pagini

03 martie 2014

Universul orbitează un alt Univers? Teoria Multiversului.




Totul orbitează în jurul a ceva. Sateliții în jurul planetelor, planetele în jurul stelelor, stelele în jurul găurilor negre .. Este posibil ca Universul în sine să orbiteze o altă minune necunoscută? Poate chiar un alt Univers?

Cred că acest lucru este foarte plauzibil. În cazul în care teoria multiversului este corectă, aș compara cu galaxiile ce se ciocnesc, dar pe o scară monumentală, de acolo cred că alte universuri si-au început existența.

Există o teorie care afirmă că materia întunecată ar putea fi materia obișnuită plutind într-un univers paralel din apropiere. Materia întunecată este invizibilă, dar are greutate. Dar materia obișnuită într-un Univers din apropiere ar fi de asemenea invizibilă pentru noi, și are și ea greutate.

Materia întunecată nu absoarbe lumina sau nu o reflectă. Lumina se curbează în jurul ei. Această materie e formată din neutrini și puteți măsura masa ei, uitandu-ne la o singură stea, să observați lumina care se curbează, rotundă la fiecare margine de materie întunecată (lentilă gravitațională).

Ce spuneți despre teoria multiuniversului sau universurilor alternative?
Conform teoriei stringurilor (corzilor), există mai multe tipuri de universuri paralele. Cea mai simplă explicație, este că probabil, trăim într-un Univers 11-dimensional.
Dar în cadrul fiecărei dimensiune, există mai multe soluții ale ecuațiilor stringurilor, astfel încât există multe Universuri cuantice în fiecare dimensiune. Fizicienii au încercat să catalogheze numărul total de astfel de Universuri, iar răspunsul pare astronomic de mare. Universul nostru ar putea fi un balon plutind într-o mare foarte mare de bule de universuri paralele.

Dar există o dovadă logică, că există 11 dimensiuni? Cum arată aceste dimensiuni? Credeți că nu vor încălca nicio lege a fizicii? Teoria corzilor nu este dovedită, doar declarații.

Cum definiți un Univers diferit? Nu cumva orice decizie vom lua, duce la o linie diferită în timp și prin urmare, într-o altă realitate / Univers?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu