Pagini

02 martie 2014

Noaptea cade pe craterele Santbech şi Wrottesley de pe Lunã. Video HD prin telescop.

În acest video, vom găsi Luna într-o etapă în care craterele de est sunt aproape de terminal, de zona umbrită a Lunii. Aici veți vedea craterul ​​Wrottesley (57 km) de la nord-vestul lui Petavius (177 km). Acesta este învăluit de întuneric în interior, lăsându-l să îi fie văzută doar marginea exterioară.

Vedem aici, de asemenea, un lanț muntos care începe de la crater, spre nord-vest.

Un alt crater interesant, cu o forma de placintă, este Santbech (64 km). Între Wrottesley și Santbech, vom vedea o regiune mai înaltă pe care sunt împrăștiate cratere mici satelit ale lui Sellenius (83 km), Biot (13 km) și Borda (44 km).

Atmosfera Pământului nu a fost foarte favorabilă, astfel încât vizibilitatea a fost la un nivel mediu.





Varsta Lunii: 17 zile
Faza: 90 %(0= Noua100% =Plina)
Distanta: 399796 km

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130
Filtru: nu
Data: 03.09.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: FastStone Image Viewer


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

Imaginea de mai sus a fost realizata in 31 decembrie 2012.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu