Pagini

29 ianuarie 2014

Am fost ocupat cu regiunea craterului Aristarchus Imagini prin telescop.

61 cadre, la 80% best quality în Registax.
72 cadre, la 90% best quality în Registax.
122 cadre, la 80% best quality în Registax.
68 cadre, la 85% best quality în Registax.
39 cadre, la 85% best quality în Registax.
87 cadre, la 70% best quality în Registax.

Aristarchus ( 40 km ) , este unul dintre craterele vânate de observatorii prin telescop, deși este mic în dimensiuni.
Din cauza fazei Lunii, se poate observa mai clar elevatia terenului ce inconjoară cele doua cratere apropiate : Aristarchus și Herodotus . Deși sunt similare ca mărime , ele sunt diferite ca aparență . Unul este adânc de 3.7 km și celalalt , Herodotus ( 35 km ) , este inundat de lava , cu o adâncime de 1,5 km.

Printre acestea , se poate observa o fisură spre nord . Aceasta se numește Vallis Schröteri , și începe de la craterul Herodotus . Valea, este aproape de un zid înalt , care se întinde spre nord de craterul Herodotus , oferind iluzia că valea se desparte la un moment dat , dar nu este așa . Vallis Schröteri continuă spre nord , și se curbeaza la vest .


Observați craterul de la sudul lui Aristarchus, pare mai degrabă ca un desen , pentru că a fost inundat în trecut de lava , lăsând doar pentru a se vedea doar extremitatea de sus a marginii . Acesta este Aristarchus F ( 18 km ) .


La est de aceste cratere , începe bazin Oceanus Procellarum . Aici , vom vedea cratere mici , cum ar fi Brayley ( 15 km ) și cratere satelit ale lui Bessarion . La vest , există multe caracteristici pentru a fi văzute până ajungem la marginea Lunii , dar toate sunt în întuneric aici .

Video poate fi urmârit aici: Video HD cu craterul Aristarchus de pe Lună.

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.




Vârsta Lunii: 11 zile
Distanță386658
Faza85(0% = Nouă100= Completă)



Opticatelescop CelestronC8 "-newtonian, plossl20mm2x Barlow
MountCG5 (EQ5)
DispozitivSony CX-130
Mod videoFull HD 1920x1080 progresiv
Filtrunu
Data23/03/2013
Locație: Baia MareRomânia
Prelucrarea și editareSony Vegas 10






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu