Pagini

25 decembrie 2012

Vestul Mare Serenitatis Menelaus si Montes Haemus Imagini prin telescop astronomic


Craterul Menelaus, cu un diametru de 27 km, se afla pe marginea de vest a Mare Serenitatis, si pe marginea Montes Haemus. Aceasta este o regiune mare de pe suprafata Lunii pentru studiu atent.

In craterul Menelaus nu se observa detalii in aceste poze, deoarece este in umbra, in afara de marginea sa interioara de vest. Acesta are insa pereți interiori luminosi și vârfuri centrale
Observați Montes Haemus, și notați natura liniară a structurii lor și masivul mare de nord-vest a craterului Menelaus. Înălțimea sa este de 4,2 km.

Video al acestor poze poate fi vazut in alt articol.
Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

Foto mai sus este realizata in 11 mai 2011, cu aceleasi instrumente astronomice.


Un comentariu: