Pagini

23 decembrie 2012

Moon Express face echipa cu Dynetics pentru Premiul X Lunar Google




Google are un premiu de 30 milioane dolari pentru Lunar X Prize. Banii vor merge la prima echipa care va putea plasa un rover robotic pe suprafața Lunii, capabil de a transmite video high-definition, imagini și date inapoi pe Pamant de pe site-ul de aterizare și la 500 de metri distanță de locul de aterizare . O companie numita Moon Express, a anunțat că a semnat un acord de teaming cu Dynetics.

Acordul, va face mai mult pentru echipa Moon Express, în încercarea sa de a câștiga 30 milioane dolari pe care Google i-a pus in joc. Tim Pickens va deveni inginerul-șef al Moon Express .
Moon Express și Dynetics au fost selectate de NASA, în toamna anului 2010, pentru contracte comerciale de date lunare, în valoare de până la $ 10 milioane fiecare. Lander-ul pe care echipa intenționează să il trimită pe Lună, este numit Spirit of AlabamaMoon Express este o companie finanțata privata de transport lunar și servicii de date. Compania se afla la NASA Ames Research Park în Silicon Valley.


Compania intenționează să trimită o serie de nave spațiale robotizate pe luna pentru explorare și dezvoltare comercială. Compania a semnat, de asemenea, un acord de parteneriat cu NASA pentru dezvoltarea unui sistem de Lunar Lander.



Video: Victor Lupu
Sistem optic: CelestronC8 "-newtonian telescop, plossl 20mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Dispozitiv: Sony CX-130
Modul video: Full HD 1920x1080 progresiv
Filtru: nu
Data: 30/08/2012
Locul de amplasare: Baia Mare, România
Prelucrare și editare: Sony Vegas 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu