Pagini

07 decembrie 2012

AstroInfo Video prin telescop Craterul Arhimede

Un trio frumos de cratere, se afla în partea de vest a Mare Imbrium; craterul Arhimede (83km) cu podeaua plata, proeminentul crater de impact Aristillus (55km), cu varfurile sale centrale, zidurile terasate și sistemul de raze, și mai micul Autolycus (39 km). Montes Spitzbergen sunt munti de 60 km lungime, cu varfuri de pana la 1500 m, numiti din cauza asemănării lor cu Insulele Spitzbergen in video fiind observati in partea de sus a ecranului.

Arhimede, este un crater superb, cu podeaua plată, inundat de lavăcare domină zona din sud-estul Mare ImbriumPodeaua este striata cu mai multe raze de lumină ce emană de la Autolycus, la est, și, în afară de trei cratere foarte mici in apropiere de peretele interiorpodeaua lui Arhimede apare plata și fara caracteristici chiar și la unghiuri foarte mici de iluminare.

Aristillus este un crater splendid, ușor poligonal în margini, cu un perete interior larg, care afișează terase bine conturate, precum și un grup compact de munti centrali, care se ridica pe podeaua netedă.





Sistem optic: Celestron C8 "-newtonian telescop, plossl 20mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Dispozitiv: Sony CX-130
Modul video: Full HD 1920x1080 progresiv
Filtru: nu
Data: 30/04/2012
Locul: Baia Mare, România
Prelucrare și editare: Sony Vegas 10

Craterul Arhimede foto din 20 iulie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu