Pagini

14 noiembrie 2012

Cum focusez DSLR meu pe stele

Ai facut multe poze la cer, si mai toate au avut stele defocusate, care aratau mai degraba a discuri decat puncte stralucitoare?
Poate ti-ai pus intrebarea daca ar trebui să pui intai camera pe focus automat "AF", sa faci o poză și apoi sa impingi butonul de blocare a lentilei de la focalizarea manuală "MF". Asa va funcționa.

Daca nu iti ies pozele focusate asa, atunci verifica daca nu cumva:
-ai ajustat zoom-ul după ce ai focusat si dupa ce ai blocat lentila de la butonul de blocare ? Dacă ai modificat zoom-ul, atunci focalizarea se poate schimba putin .. și acel putin este suficient pentru stele ca sa nu mai fie clare.
-ai focusat pe o lumina îndepărtata de la un stalp și apoi sa treci la MF? Aparatul ar trebui să fie capabil de a obține focalizarea pe lunasau planete mai luminoase. Sau focalizeaza pe o lumină strălucitoare ce se afla cât mai departe posibil. Fă acest lucru utilizând zoom-ul la "zoom maxim", apoi "blocheaza" focalizarea.
-verificați-vă fotografiile inițiale de testare, a ajusta focalizarea minuțios, dacă este necesar, la fiecare minut. Este surprinzător cum pot lentilele obține o ușoara defocalizare în timpul unei serii de expuneri.

Stele defocusate cu DSLR Nikon D80





Poze din 26 septembrie 2012

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu