Pagini

21 noiembrie 2012

Craterul Hommel si alte caracteristici ale zonei de sud a Lunii


Hommel (125 km),este un crater extrem de complex, cu mai multe structuri care se suprapun peste el. Craterul mare, este acoperit de cratere secundare care se suprapun: Hommel A, B, C, D, H, și P.
La nord de Hommel este Pitiscus, și cele doua cratere proeminente Vlacq și Rosenberger sunt la la est. Pitiscus (82 km), este un crater cu margine ascuțită, cu un munte de 12 km lungime situat central, la al cărui capăt de est se află craterul adânc in forma de castron Pitiscus A (9 km).

Vlacq (89 km), este un crater mare, cu o margine ascuțită la est și un perete oarecum erodat de vest. La centrul său se află un munte proeminent cu o lungime de 19 km. Scufundat în podea, este un crater anonim, de 5 km, aflat la capătul nordic al muntelui, iar la vest, se afla un alt crater scufundat, oarecum de formă ovală, de 11 km.

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

Foto mai sus este pentru orientare si a fost realizata in 9 februarie 2011.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu