Pagini

06 august 2012

Roverul Curiosity a aterizat in siguranta pe planeta Marte

Roverul stiintific a terminat opt luni de călătorie şi va căuta acum ingrediente pentru viaţă.


Roverul Curiosity a ajuns pe planeta Marte. Acesta si-a finalizat călătoria de opt luni şi va căuta acum dovezi daca Planeta Roşie a găzduit in trecut ingrediente pentru viaţă.
   Curiosity a aterizat pe suprafaţa marţiană la scurt timp după ora 10:30 Ora Pacificului, duminică (0530 GMT), pentru a începe o misiune de doi ani. NASA a descris aceasta aterizare ca cea mai complexa din istoria roboticii spatiale.

Aterizarea, a insemnat o victorie mare pentru agenţia spaţiala americana asaltata de reducerile bugetare, si a fost salutata cu aplauze şi lacrimi de bucurie de către ingineri şi oameni de ştiinţă de la punctul de control al misiunii. Aterizarea, va fi urmata de sateliţi care orbitează în jurul planetei Marte, si care sunt deja lansati.



Datorită intervalul de timp al semnalului dintre Marte şi Pământ, in care este nevoie de aproximativ 14 minute pentru un semnal de pe Marte sa ajunga la Pamant, roverul a executat o aterizare autonoma.

Craterul Gale unde a aterizat Curiosity, este de aproape 154 km în diametru şi dispune de un munte care se ridica la 5 kilometri deasupra suprafeţei.

Mai jos este una dintre primele fotografii transmise de rover dupa aterizarea pe Planeta Roşie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu