Pagini

07 august 2012

Video real si Imaginea uimitoare cu aterizarea lui Curiosity, capturata de HiRISE

Aterizarea MSL (Curiosity) capturata de către HiRISE

    Această imagine imi da un sentiment de cald de la cap pana in varful picioarelor.  Camera MRO HiRISE, ca un ochi în cer, a prins această imagine a parasutei şi a Mars Science Laboratory, sau MSL, în timpul aterizării pe Marte. Şi asta a fost de la 340 de kilometri altitudine unde orbita MRO, aproape direct deasupra caii de zbor a lui Curiosity.


Paraşuta apare deschisa şi functionand perfect. Detalii de pe parasuta, cum ar fi banda de la margini şi orificiul central, sunt în mod clar vizibile. Cablurile de legătură cu parasuta la scutul din spate nu pot fi văzute, deşi la aterizarea lui Phoenix, au fost observate în imagine in timp ce ateriza. Acum probabil aceasta s-a intamplat din cauza diferenţei de unghiuri de iluminare.
Aceasta stire este adevărata. O puteţi vedea pe site-ul HiRISE.
  Să ne gândim la nivelul de previzibilitate la care NASA a ajuns, deoarece a trimis o nava spatiala de pe Pamant, până la o portiune mica de teren de pe Marte, şi un Orbiter a luat imagini ale robotului in timp ce ateriza.  Acest lucru este absolut fantastic! Felicitări pentru NASA!

         Curiosity. Imaginea arată umbra Roverului, şi "Aeolis Mons (" Muntele Sharp "), pe Marte.

                                           Prima imagine color transmisa de rover

Mai jos este noul videoclip dat publicului de NASA a Roverului  Curiosity cum coboară pe Marte. Clipul color, este compus din 297 de imagini, la rezoluţie scăzută,  cum se apropie de suprafaţa lui Marte.



                    NASA ne arata imaginea prin satelit a roverului dupa aterizarea pe Marte.
Postari similare: Roverul Curiosity a aterizat in siguranta pe planeta Marte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu