Pagini

11 august 2012

Fenomene astronomice Septembrie 2012

09 septembrie 2012 - Asteroidul Ceres  0.6 grade de Luna. Luna va apărea foarte aproape de planeta pitica Ceres pe cer. Ceres, 952 de kilometri în diametru, a fost primul asteroid ce a fost descoperit, în 1801. A fost catalogat mai apoi planeta pitica. Spre deosebire de Jupiter, care este mare și luminos, Ceres este mica si vagă, prea slab luminata pentru a fi vazută cu ochiul liber. Luna va fi ghidul tau pentru a găsi Ceres.


16 septembrie 2012 - Luna Noua. Luna va fi în mod direct între Pământ şi Soare şi nu va fi vizibila de pe Pământ. Această fază are loc la 04:11 ora Romaniei.
22 septembrie 2012 - Echinoctiul de toamna. Echinocţiul din septembrie are loc la 16:49 ora Romaniei.Soarele va straluci direct pe ecuator şi zilele si noptile vor fi aproape egale în întreaga lume. Aceasta este de asemenea prima zi de toamna (echinocţiul de toamnă), în emisfera nordică şi prima zi de primăvară (echinocţiul de primăvară) în emisfera sudică.
29 septembrie 2012 - Uranus la opoziţie. Planeta verde-albastruie va fi cel mai apropiată de Pământ şi faţa ei va fi pe deplin luminată de Soare. O opozitie se intampla atunci când o planeta este la o alungire de 180° şi astfel, apare opusă Soarelui pe cer. Acesta este cel mai bun moment pentru a observa si fotografia Uranus. Datorită distanţei sale, acesta va apărea doar ca un mic punct verde-albastrui.
moon registax19
30 septembrie 2012 - Luna Plina. Pamantul va fi intre Soare si Luna, si deci, Luna va fi pe deplin luminata aşa cum se vede de pe Pamant. Această fază are loc la 05:19 ora Romaniei.


Rezumatul lunii septembrie:
Venus și Jupiter sunt pe cer dimineata
Triunghiul de vara este sus, pe cerul de seară
Steaua variabila Algol revine pe cer.

Venus rasare la -4.1 rasare la 4 ore înainte de răsărit. Se mută din Gemeni prin Cancer și în Leu.
Marte: se mută din Fecioara in Balanta, apunand la o oră și jumătate după Soare totata luna, magnitudine 1.2. Multi dintre voi pot fi surprinsi de faptul că Marte este încă vizibil pe cer. Planeta Roșie este acum departe de Pamantspre trecerea ei în spatele Soarelui, în aprilie 2013.
Jupiter: Magnitudine - 2.6 în Taurrasare la 3 ore după apus până pe 30 septembrie.


Saturn: În Fecioara aproape de Spicaapunand la mai puțin de 1 oră după Soare la sfârșitul lunii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu