Pagini

20 august 2012

Europa va atinge Luna în 2018



Descoperim Polul Sud al Lunii și testam noi tehnologii pentru a ne pregăti pentru debarcările umane viitoare - acestea sunt principalele obiective ale aparatului lunar de la ESA. Un contract de studiu a fost recent acordat industriei europene. Lunar Lander este planificat pentru o misiune pe Luna în 2018.

Ambiția Europei de a atinge polul sud al Lunii până în 2018, a fost stimulată de încercarile recente ale propulsoarelor pornite pentru testeModulul va dovedi noi tehnici de a trimite oameni pe Lună și va evalua riscurile.
 Înainte de aterizare, nava va orbita Luna la aproximativ 100 km deasupra suprafeței. Pentru a coborî la polul sud al Lunii, motoarele centrale se vor declanșa timp de 10 minute, in timp ce propulsoarele de ATV-uri vor conduce mini nava spatiala la o aterizare în condiții de siguranță.

Nu există nici GPS-ul pe Lună, astfel încât Lunar Lander va naviga cu imagistica digitala pe suprafata  si prin  recunoașterea caracteristicilor.
Un laser va fi actionat, pentru a evita pericolele, cum ar fi bolovani și cratere de la site-ul țintă.
Procesorul puternic al Lunar Lander va lua decizii inteligente pentru a căuta o zonă sigură și de a ateriza, fără ajutor uman.

Acest lucru este interesantsi sper că va face mai mult decât sa ridice 2 regoliti lunari.



Agenția Spațială Europeană speră că misiunea lunara in 2018 va permite astronauților să exploreze regiunea Polului Sud al Lunii, care este de un interes special datorita luminii soarelui abundente și a accesului la potențialul de gheață. Toate aceste tari: Europa, SUA, India, Rusia doresc o aselenizare, până în 2020.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu