Pagini

29 aprilie 2014

Regiunea Capuanus prin telescop astronomic.





Nu pot descrie aceastã zonã decât ca fiind un peisaj minunat la aceastã iluminare, care face ca peisajul sã fie fin. Aproape cã ai spune cã a fost realizat de un arhitect.


Capuanus (60 km) are o caracteristicã ce îl face recunoscut de fiecare datã. Aceastã caracteristicã nu se regãseşte la alte cratere şi anume cele trei extensii muntoase ce pornesc din marginea de vest acestuia. Acest crater inundat, care are o podea finã ce poate fi observatã în imagini, este situat pe Palus Epimemiarum.

Craterele mai mici sunt cratere satelit ale mai multor cratere printre care enumerãm pe ale lui Capuanus şi Cichus.


Campanus şi Mercator (48,47 km), cele doua cratere apropiate din partea dreaptã a imaginilor, sunt şi ele încadrate aici. Le putem observa caracteristicile podelei la aceastã fazã, dar şi marginea acestora, amândouã având dimensiuni similare însã diferite ca aspect.

Diferenţa dintre cele doua este cã Mercator (1,8 km adâncime) este total inundat de lavã iar Campanus nu, cel din urmã avãnd o adâncime mai mare (2,1 km adâncime) şi vârf central pe podea.





Distanță393696 km
Faza26,6(0% = Nouă100= Completă)



Opticatelescop CelestronC8 "-newtonian, plossl20mm2x Barlow
MountCG5 (EQ5)
DispozitivSony CX-130
Mod videoFull HD 1920x1080 progresiv
Filtrunu
Data10/09/2012
Locație: Baia MareRomânia
Prelucrarea și editare: Capturi video Sony Vegas 10


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.


Imagine din 23 martie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu