Pagini

26 aprilie 2014

De ce are Soarele energie continuã? (Q&A Astronomie)



Soarele îşi ia energia prin fuziunea nuclearã. Aceastã fuziune nuclearã este un proces prin combinarea împreunã a doi atomi, creãnd un nou atom dar de asemenea creând energie în acest proces. Acest proces este inversul fisiunii nucleare (în care iei un atom şi îl rupi pentru a crea doi atomi mai mici ca sã produci energie).


Soarelui îi trebuie doi atomi de hidrogen care prin fuziune formeazã heliul şi atunci se produce energie. Soarele este în cea mai mare parte format din hidrogen, aşa cã are foarte mult material de folosit. Dacã i s-ar epuiza hidrogenul, Soarele va începe sã producã energie din heliu, fuzionând doi atomi de heliu pentru a scoate corbonul şi energia afarã. Acest proces va continua pâna va ajunge la fier, care nu poate fuziona.

Deci Soarele are o sursã limitatã de elemente, dar va continua sã funcţioneze milioane de ani.

Aveți întrebari din astronomie la care nu le găsiți răspunsul? Puneți o întrebare într-un comentariu în directorul de aici: Întrebări și răspunsuri astronomie.

4 comentarii:

  1. Foarte bine ai scris
    Scurt, la obiect si pe intelesul tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  2. DE UNDE ARE SOARELE OXIGENPENTRU INTRETINEREA ARDERII

    RăspundețiȘtergere
  3. Am raspuns la intrebarea ta De unde are Soarele oxigen pentru întreținerea arderii, la http://astrofotografieluna.blogspot.com/2016/06/de-unde-are-soarele-oxigen-pentru.html

    RăspundețiȘtergere