Pagini

01 februarie 2014

Servind niște astronomie. Imagini telescop Craterul Kepler.


110 cadre, la 85% best quality în Registax.
59 cadre, la 85% best quality în Registax.

Aici este o imagine de ansamblu a zonei de centru-vest a Lunii, în care se găseste craterul Kepler, unul mic, dar care își face rapid prezența vizual, din cauza albedo-ului crescut în razele sale, care acoperă o suprafață foarte mare lunară.

Kepler (32 km), este situat pe Oceanus Procellarum. La Sud-Est găsim un alt crater aproape identic, dar mai puțin adânc. Acesta este craterul Encke (28 km), cu o adâncime de 800 m (Kepler are 2,6 km adâncime), iar în jurul lui sunt împrăștiate craterele satelit ale acestuia. Între cele doua cratere, Kepler și Encke, este o distanță de 114 km.

La Est de Kepler, este Mare Insularum pe care vom vedea craterul mic numit Milichius (13 km). Vest de Kepler, în stânga în imagini, observați craterul Marius (41 km) a cărui podea nu este vizibilă, fiind în întuneric.

Imaginile sunt clare. Au fost folosite mai multe cadre dintr-un video pentru a crea fiecare imagine.

Video poate fi văzut aici: Video craterul Kepler și Marius în întuneric prin telescop.

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.



Vârsta Lunii: 11 zile
Distanță386658
Faza85(0% = Nouă100= Completă)



Opticatelescop CelestronC8 "-newtonian, plossl20mm2x Barlow
MountCG5 (EQ5)
DispozitivSony CX-130
Mod videoFull HD 1920x1080 progresiv
Filtrunu
Data23/03/2013
Locație: Baia MareRomânia
Prelucrarea și editareSony Vegas 10





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu