Pagini

12 februarie 2014

Imagine clară a craterului Doppelmayer de pe Luna.

204 cadre, la 80% best qiality în Registax.
135 cadre, la 80% best qiality în Registax.
84 cadre, la 80% best qiality în Registax.

Aceasta nu este la marginea Lunii cum credeți, ci zona de terminal, care separă zona însorită de cea umbrită. Nordul este în partea de jos; imaginea este inversată așa cum se vede prin telescop.

Doppelmayer (64 km), crater este situat la marginea de sud a Mare Humorum. Acesta are o formă circulară, dar nu are marginea de nord, fiind înghițită de lavă.

La sud-estul bazinului, vom vedea un crater care se abia se distinge, numit Puiseux (25 km). Acesta este aproape tot acoperit de lavă. Imaginați-vă cât de multe alte cratere au sfârșit în acest fel, complet înghițite de lavă, și pe care nu le-am văzut, și nici nu le vom vedea vreodată.

Mai jos Doppelmayer, (partea de sus în imagini), vom vedea o zona fină, deși are cratere mici, împrăștiate pe tot locul. Acest lucru este Lacus Excellentiae, sau lacul de Excelenței.

Aceste cratere, sunt cratere prin satelit ale lui Vitello (42 km), și Clausius (25 km). Cel din urmă, este de asemenea situat pe malul lacului, pe latura de vest.
Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.



Vârsta Lunii: 11 zile
Distanță386658
Faza85(0% = Nouă100= Completă)



Opticatelescop CelestronC8 "-newtonian, plossl20mm2x Barlow
MountCG5 (EQ5)
DispozitivSony CX-130
Mod videoFull HD 1920x1080 progresiv
Filtrunu
Data23/03/2013
Locație: Baia MareRomânia
Prelucrarea și editareSony Vegas 10





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu