Pagini

19 februarie 2014

Biela și Hagecius cratere pe Lună. HD video prin telescop.

Biela ( 76 km ) , este un crater situat în partea de sud - vest a Lunii , și de aceea pe Pamant poate fi văzut numai în forma ovala datorita pozitiei sale , deși este circular , dar nu perfect rotund , cu un vârf muntos situat în centru .

În video , craterul pare ordonat, cu o margine perfectă , dar acest lucru se datorează fazei de Lună din acel moment , multe dintre caracteristicile "urâte" ale craterului fiind umplute de întuneric .

Lipit de marginea de sud - vest , este un crater satelit al lui Biela , Biela B ( 43 km ) . Biela A ( 26 km ) și C ( 26 km) se găsesc în partea de nord- est a lui Biela , cel din urmă fiind suprapus peste marginea lui Biela . Aceeași situație este cu craterul Biela W ( 16 km ) , pe marginea de vest .

Terminand analiza regiunii , cred că imaginile video sunt destul de reușite , deși multe cratere sunt ascunse de terminal ( partea de sus a imaginii ) , care ar amplifica frumusețea peisajului lunar .

Imaginile procesate în Registax din acest video, pot fi vizualizate aici : Craterele lunare Imagini Hagecius si Biela

 Aici puteți afla despre alte cratere vizibile în video , Nearch ( 76 km ) , Rosenberger ( 96 km ) și Hagecius  ( 76 km ) ( centru în imagine ) .

Trebuie de reținut, că imaginile sunt răsturnate , iar punctele cardinale trebuie să fie văzute ca atare , cu nordul în jos .






Varsta Lunii: 17 zile
Faza: 90 %(0= Noua100% =Plina)
Distanta: 399796 km

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130
Filtru: nu
Data: 03.09.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: Registax, FastStone Image Viewer



Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu