Pagini

23 ianuarie 2014

Imagini clare ale craterelor vestice de pe Lună prin telescop astronomic.

139 cadre, la 85% best quality în Registax.
90 cadre, la 80% best quality în Registax.
92 cadre, la 80% best quality în Registax.
Deși credem că ne uităm la marginea Lunii , mai ales că pe masură ce privim partea de sus a imaginilor , craterele sunt din ce în ce mai mult ovale , sugerând ca sunt pe margine, noi suntem de fapt, doar aproape de margine, dar nu suntem încă acolo . Întunericul de pe partea de sus este de fapt terminalul , adică faza de Luna la acel moment , zona dintre lumină și umbră .

Observa cratere mai mari inundate de întuneric . Acestea par să fie de aceeași dimensiune . Acestea sunt aranjate într-un zig - zag , și, deși sunt vizibile 3 , 4 cratere sunt de fapt acolo , de la stânga la dreapta : Kircher ( 73 km ) , Bettinus ( 71 km ) , Zucchius ( 64 km ) și Segner ( 67 km ) , acesta din urmă fiind inundat de lavă , lăsând să se vadă doar buza de la suprafața a acestuia. .

De la Zucchius la Schiller , observăm o vale netedă , care este în contrast cu marea parte a terenului accidentat. Această " vale " are pe ea câteva cratere mari : Weigel A ( 17 km ) , B ( 37 km ) , și Rost A (39 km ) , fiind cel mai aproape de craterul în formă de omidă , Schiller ( 180 km ) .

Craterul circular și erodat în partea de jos a imaginilor , este Scheiner (110 km) și stânga lui este altul, similar ca mărime , numit Blancanus (105 km).

Klaproth ( 119 km ) , craterul peste care se suprapune Casatus ( 111 km ) este văzut în partea stângă a imaginilor , aproape de terminal .


Video: Video minunat cu cratere de sud ale Lunii prin telescop: Zucchius Bettinus si Schiller.

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.




Vârsta Lunii: 11 zile
Distanță386658
Faza85(0% = Nouă100= Completă)



Opticatelescop Celestron C8 "-newtonian, plossl 20mm2x Barlow
MountCG5 (EQ5)
DispozitivSony CX-130
Mod videoFull HD 1920x1080 progresiv
Filtrunu
Data23/03/2013
Locație: Baia MareRomânia
Prelucrarea și editareSony Vegas 10





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu