Pagini

10 decembrie 2013

Craterul lunar Piccolomini, reprocesat.

22 cadre, la 95% best quality in Registax.


Am prezentat aceste imagini într-un alt articol, dar nu prelucrate în Registax. Acelea au fost doar capturi video.

Zona de discutat aici, este de sud-est a Lunii
Craterul din partea superioară a imaginii, este numit Piccolomini (88 km) și de la marginea de vest a acestuia, începe o lungă "bordură", numită Rupes Altai.

   Vârful central al lui Piccolomini este vizibil aici și ne putem da seama și cât de adânc este acest crater circular cu marginile interioare terasate.
Avantajul la aceasta faza a Lunii, este că puteți vedea cu ușurință nivelurile terenului prin umbrele proiectate pe terenul lunar.

  La sud-vest de Piccolomini, două cratere sunt pline de întuneric complet, unul mai mic și unul mai mare Rothmann (42 km) și Lindenau (53 km). Acestea două sunt încadrate de un alt crater, în opinia mea, dar nu are nici un nume. În aceste condiții, cu Soarele la un unghi mic, este clar că acesta este un crater erodat și mai în vârstă decât celelalte.


Vârsta Lunii: 27,32 zile
Distanță: 381,700 km
Faza: 88,8% (0% = nouă, 100% = completă)

Optica: telescop Celestron C8-newtonian, Plossl 20 mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Camera: Sony CX130
Filtru: nu
Data: 26.09.2012
Locație: Baia Mare, România
Procesare: Registax, FastStone Image Viewer


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu