Pagini

04 decembrie 2013

Astrofotografie din spatele curții. Ce reprezintă Soarele?

09 iunie 2012. 24 cadre, la 90% în Registax.
09 iunie 2012. 372 cadre, la 90% în Registax.
4 iunie, 2012. 47 cadre, 90% în Registax. Fără telescop.

09 iunie 2012. 372 cadre, la 90% în Registax.
19 mai, 2012. 626 cadre, la 90% în Registax.

Ce știm despre Soarele nostru , care ne luminează si datorită cui exista zi ? Când eram mic , nu am dat importanță acestei mingi masive de foc care încălzește planeta noastră , la temperatura optimă pentru a evolua viață aici . Soarele răsare dimineața și apune seara . Deși ar părea că Soarele ar face această mișcare, de fapt nu el se deplasează pentru a produce fenomenul de zi și noapte , ci Pământul se învarte în jurul axei sale o dată la 24 ore , așa încât pierdem Soarele din vedere , până când apare din nou la est în fiecare dimineață , să ne bucurăm de căldura si lumina lui .

Ceea ce vedem cu ochiul nostru liber nu este mult , dacă ne uităm la Soare de aici . Pe el sunt furtuni de foc uriașe, care constau din hidrogen și heliu . Este o stea uriașă , cu o putere atât de mare, încât ține aproape de ea toate planetele , asteroizii si cometele , tot ceea ce se învârte în jurul ei . Noi existăm aici în cea mai mare parte datorită Soarelui , fiind cel mai important factor existențial pentru evoluția vieții pe Pământ .

Îndrăznesc să spun că Soarele este ca și Dumnezeu. Fără Lună , alte stele , am putea exista , e adevărat într-un mod ușor mai diferit decât ca acum , dar Soarele este figura centrală a tot ceea ce este în jurul lui . Nimic nu se miscă greșit , fără consimțământul său .

În lumea intangibilă , religioasă , Dumnezeu este cel venerat , dar în lumea reală , tangibilă , Soarele este cu sigurantă motorul principal al vieții din Sistemul nostru Solar . Pare blasfemioasă această afirmație , dar aceasta este realitatea.


Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130
Filtru: da, solar
Data: 19 mai 2012, 04, 09 iunie 2012
Locatie: Baia Mare,Romania

Procesare: Registax, FastStone Image Viewer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu