Pagini

15 decembrie 2012

Sondele GRAIL (NASA) se prăbușesc pe Luna Luni



După un an, NASA se pregătește să încheie misiunea sondelor gemene "Grail" ce orbiteaza in jurul Lunii pe care le vor prabusi în Luna.
NASA a declarat ca sondele gemene sunt pregătite pentru coborârea lor în mod controlat și impactul lor pe un munte în apropierea polului nord al Lunii, lunea viitoare pe 17 decembrie 2012, la 2:28 pm, ora Pacificului.

Cele 2 Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL), sunt prăbușite pe suprafața Lunii, din cauza orbitelor lor scăzute și nivelului scăzut de combustibil ceea ce exclud orice operațiuni științifice suplimentare, a spus NASA.

Gemenele au permis oamenilor de știință să afle mai multe despre structura internă și compoziția Lunii.
Luni, va marca sfârșitul misiunii de succes extinse, care au ajutat a genera la cea mai mare rezoluție harta gravitatiei cea mai buna a unui corp ceresc. Harta va ajuta la o mai bună înțelegere a modului în care Pământul și alte planete pietroase din sistemul solar s-au format și au evoluat.

Sondele se vor prăbuși într-un teren muntos situat în apropiere de craterul Goldschmidt. Ambele, au zburat în formație în jurul Lunii, incepand cu 1 ianuarie a acestui an, 2012. Ele, vor avea un impact cu luna la 6,051 km pe oră. NASA a declarat că nu sunt de așteptat imagini de la impact din cauza ca in acel loc Luna va fi întunecată.
In sarcina lor finală, sondele gemene vor arde combustibilul până ce rezervoarele lor sunt goale pentru a determina exact cat de mult combustibil a rămas în rezervoarele lor. Acest lucru va ajuta NASA pentru a valida consumul de combustibil in modele computerizate pentru a îmbunătăți necesitățile de combustibil in misiunile viitoare.

Mai jos este craterul Goldschmidt, unde cele 2 sonde se vor prabusi.




Craterul Goldschmidt, imagine din 13 aprilie 2011 prin telescopul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu