Pagini

12 decembrie 2012

Ratare la fir de par Un Asteroid a trecut mai aproape decat Luna de Pamant. Video

Un asteroid nou descoperit numit 2012 XE54 si-a facut abordarea sa cea mai apropiata de Pământ, pe 11 decembrie 2012. Acesta a trecut la aproximativ 230,000 km distanță de Pământ (0,6 distante lunare) și este de aproximativ 5 km in diametru.




Credit: NASA, Ernesto Guido & Nick Howes, Remanzacco Observatory.

Vestea proastă, este că acesti asteroizi mai mici, sunt mai greu de detectat și ar aplatiza un oraș, vestea bună este că cei mai mari, sunt usor de detectat. Ar fi fost amuzant dacă Coreea de Nord a trebuit să accelereze lansarea sa pentru a distruge acel asteroid, ar fi salvat lumea și a-m fi avut un Crăciun plin de pace în lume, datorită eforturilor lor.

Ciudat e cum se spune, că aproape toti asteroizii au fost cartografiati, dar se pare ca din cand in cand, auzim despre încă un altul care scuipa la distanță mica de Pământ, si aflam despre acesta cu doar câteva zile înainte de a trece. Mă face să mă întreb cât de mult mai multi "necunoscuti-până-o zi-înainte" asteroizi sunt acolo.
A fost descoperit de astronomi,cu doua zile inainte. Imaginați-vă cât timp ne va trebui să ne pregătim pentru o lovitură directă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu