Pagini

28 decembrie 2012

Mutus si Manzinus Poze prin telescop


Craterele din aceasta zona sunt foarte dense si haotice. Pereche de cratere Mutus și Manzinus fac mai ușoară orientarea.
Mutus si Manzinus, sunt cratere lunare de la polul de sud al Lunii. Mutus are un diametru de 79 km, si o adancime de 3,7 km. Desi este un crater relativ mic fata de alte cratere din zona, Mutus are multe cratere satelit mai mici, de la Mutus A pana la Mutus Z, singurele care nu exista fiind I si U. Mutus B si V sunt cele doua cratere vizibile de pe podeaua acestuia.

Manzinus este mai aproape de sudul Lunii, si este mai mare ca mutus, avand un diametru de 98 km. acesta nu are cratere mari mai vizibile pe podea cum are Mutus.

Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

Imaginea de mai sus este realizata in 13 februarie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu