Pagini

29 decembrie 2012

18 miliarde km de casă: Imagini incredibile luate de Voyager 1 care arată Pamantul un punct minuscul in timp ce sonda se pregătește să treacă frontiera Sistemului Solar în spațiul interstelar

In cei 35 de ani de calatorie, sonda Voyager 1 a facut 18 miliarde de km. Pentru a sărbători aniversarea cosmica, NASA a re-lansat două imagini istorice preluate de la sonda spatiala Voyager 1 în timpul explorarii sale a sistemul nostru solar.Este primul obiect facut de om care să scape de teaca heliosferei care inconjoara sistemul nostru solar, si sa se aventureze afară, în spațiul interstelar.

Acest punct minuscul, pe fondul de benzi de raze colorate, este planeta noastră, așa cum se vede de la o distanță uimitoare de 17 863 718 400 kilometri distanță, imagine din 1990.



Sondele spațiale gemene Voyager 1 și Voyager 2, unele dintre primele rachete ale omului, au fost lansate în 1977 pentru a explora planetele exterioare, inclusiv Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun.



In august 2012, Voyager 1 a semnalat ca a trecut două dintre "modificările cheie" de așteptat atunci când iesi din cele mai îndepărtate locuri ale sistemului nostru solar.

Sonda se detectează în continuare "tepi" în intensitatea electronilor razelor cosmice, ceea ce ii face pe oamenii de știință sa creada că e încă în "teaca heliosferica", marginea exterioară a sistemului nostru solar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu