Pagini

30 noiembrie 2012

Planeta Mercur are gheata la poli.



Credit: NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington/National Astronomy and Ionosphere Center, Arecibo Observatory
Polul Nord al planetei Mercur. Roșu denotă zone care se află în umbră, în toate imaginile obținute până în prezent. (Cartografierea umbrelor este încă incompletă în apropierea polului.) Galben prezinta locurile de depozite polare luminoase detectate de radarul de pe Pământ.


"Noile date indica gheață în regiunile polare ale lui Mercurce daca s-ar întinde pe o suprafață de mărimea Washington, DC, ar fi mai puțin de 3,2 km grosime," a declarat David Lawrence, un om de stiinta participant la misiunea sondei Messenger de la  Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory.

Având în vedere apropierea sa de Soare, Mercur ar părea a fi un loc puțin probabil pe care s-ar găsi gheață. Dar înclinarea axei de rotație a lui Mercur este aproape de zero - mai putin de un grad - deci  sunt locuri la polii planetei care nu sunt atinse de lumina soarelui. Oamenii de stiinta au sugerat cu decenii in urma, ca apa inghetata ar putea fi prinsa în acele zone umbrite de la polii lui Mercur.
Acum, cele mai noi date transmise de Messenger, confirmă faptul că apa inghetata este un constituent major al depozitarilor polare de nord a lui Mercur.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu