Pagini

24 noiembrie 2012

Luna un mare mister si acum


Luna este cel mai propiat corp celest dintre toate cate sunt in Sistemul nostru Solar. Din acest motiv, este cel mai usor de studiat de catre oamenii de stiinta, pentru a avea informatii importante despre cosmos.
Misiunile Apollo de la sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, au adus pe Pamant 382 kg. de roca lunara, care au fost studiate de catre oameni de stiinta pentru a avea cunostinte despre compozitia solului si despre varsta Lunii. Cert este, ca chiar si cu rocile lunare in fata lor, inca mai au de descoperit si acum lucruri importante despre ea. Ca de exemplu, chiar si in 2012, oamenii de stiinta au descoperit Particulele solare sursa probabilă a apei blocate în interiorul solui lunar. Aceasta pentru ca, De-a lungul ultimilor cinci ani, observațiile sondelor spațiale și măsurători de laborator ale rocilor lunare aduse de Apollo, au rasturnat credinta luna este uscata.

Solul lunar are proprietati bizare, deoarece conţine bule de sticlă pline de nanoparticule. Nanoparticulele sunt eliberate atunci când micrometeoritii zdrobesc sticla.



Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX130

Filtru: nu
Data: 27.04.2012
Varsta Lunii: 5 zile
Faza: 28% (0% = Noua, 100% = Plina)
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video, FastStone Image Viewer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu