Pagini

10 noiembrie 2012

Eclipsa de Soare noiembrie 2012



O eclipsa totala de soare se va întâmpla în Australia și Pacific S., în dimineața zilei de 14 noiembrie (13 noiembrie, în emisfera de vest), ora 00:08, ora Romaniei
După cum se vede în Australia și Pacificul de Sud, din noiembrie 2012, Luna Noua se va muta direct în fața soareluipentru a produce cel mai minunat spectacol al naturii, o eclipsa totala de soare.

Eclipsa va avea loc la scurt timp după răsărit, Miercuri, pe 14 noiembrie, ora locală în Australia. Aproape peste tot în emisfera nordică, Luna Noua va trece la sud de soare, astfel încât eclipsa de soare nu va fi vizibila din latitudinile noastre nordice.

Oamenii întreabă adesea unde este Luna pe cer cand este la sau aproape de momentul de Lună Nouă. În general, Luna este invizibila pentru câteva zile în jurul ajungerii ei la acest stadiu, deoarece cea mai mare parte a Lunii întunecoase este cu fata spre Pământ, în timp ce Luna răsare mai mult sau mai puțin, odata cu Soarele și călătorește pe cer în timpul zilei, ascunsa în strălucirea solară . Pentru ca o eclipsă să apară, Luna trebuie sa treaca în mod direct prin fața Soarelui. Asta se întâmplă destul de des. Aceasta eclipsa din 13 noiembrie 2012 este a doua eclipsa solara din acest an.

 
 
Acest articol va fi updatat cu fotografiile reusite ale celora care au surprins acest eveniment, la ora 00:08, ora Romaniei.
 
Apasati pe acest link pentru a vedea eclipsa live
 
Credit: Brian Cassey/AAP Image

Credit & Copyright: Phil Hart



Video in Live Stream din Australia cu eclipsa totala.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu