Pagini

12 noiembrie 2012

Alinierea planetelor 2012 harta Sistemului Solar





In fotografie se arata cum vor fi asezate planetele in Sistemul Solar pe 21 decembrie 2012.


Nu va fi in program nicio aliniere a planetelor in 2012, si chiar daca acestea se vor alinia vreodata, acest lucru nu va influenta cu nimic viata de pe Pamant, nici spiritual, nici fizic.

Cei care cred intr-o catastrofa ce s-ar intampla in 2012, spun că ceea ce o va provoca de fapt, este o aliniere a planetelor. Nu există nici o aliniere planetara la solstițiul de iarnă din 2012. Cu toate acestea, ei conecteaza la alinierea cu previziunile astrologice sau creanțe nefondate despre o inversare a câmpului magnetic al Pamantului si furtuni solare fără precedent.

Oamenii de știință au descifrat modul în calendarul Maya functioneaza, din texte istorice și inscripții antice, și le-au corelat cu exactitate așa-numitul Calendar Lung Mayas, cu datele echivalente din calendarul nostru. Așa cum ne numărăm noi anii după un eveniment istoric și cultural semnificativ (anul de naștere a lui Hristos), la Maya au fost numerotate de la o dată înzestrata cu semnificație religioasă și cosmică: data de creare a ordinii mondiale actuale. Cei mai mulți experți cred că punctul de pornire corespunde cu 11 august 3114 î.Hr.

Cele mai multe dintre intervalele calendaristice Maya se acumuleaza ca multipli de 20. Un interval de 7.200 de zile (360 × 20) a fost cunoscut ca un Katun. Este nevoie de 20 katuns pentru a finaliza un baktun (20 × 7200 = 144,000 zile). Deși unele inscripții antice transforma 13 baktuns într-un reper de resetare important, altele implică faptul că, calendarul pur și simplu continuă să funcționeze. De exemplu, este nevoie de 20 baktuns pentru a face o Pictun.

Nimeni nu a acordat o atenție mare pentru sfârșitul unui Baktun 13, până recent. În 1975 Frank Waters, un autor romantic și speculativ, si-a dedicat o secțiune scurtă în cartea sa cu subiectul Mexico Mystique. El a identificat intervalul de 13-baktun ca un "mare ciclu Mayas," si a supraestimat durata sa, de 5200 ani, și echivalat cinci astfel cicluri, cu cinci epoci legendare, iar fiecare dintre ele se încheie în distrugerea lumii și renașterea ei. Nu există nici o tradiție autentică Mayasa in spatele a nimic din toate astea.


Mai sus sunt imagini capturi din programul Celestia.



Fenomene astronomice luna Decembrie 2012


2 comentarii: