Pagini

21 octombrie 2012

Nebuloasa Orion in noaptea orionidelor Imagini prin telescop astronomic



Aceasta este prima fotografie cu Nebuloasa Orion și este cea mai de succes de pana acum, cu un DSLR. Nu am editat aproape nimic în ea. Mereu am crezut ca fotografiile de pe internet cu nebuloase și galaxii au culori adăugate din programe Photoshop pentru a arata mult mai frumos. Dar se pare că m-am înșelat.

Am iesit la ora 3:30 dimineata la marginea orasului pentru a prinde Orionidele. Se pare că am văzut o mulțime de stele căzătoare, dar, din păcate, am prins doar câteva în unele poze, pe care le voi prezenta într-un alt articol.

Ca o caracteristică neobișnuită din această dimineață, în timp ce observam centura lui Orion cu ochiul liber, am vazut o lumina foarte puternica ce a mers paralel cu centura, sub ea. Lumina s-a diminuat, cu o viteză lentă, și spre surprinderea mea, nu s-a stins deloc, strabatand cerul, la aceeași viteză printre stele, la orizont. Dacă ar fi fost un meteorit, ar fi trebuit să aibă o viteză mare, si sa dispara repede, insa acesta m-a lasat cu gura cascata, pentru că nu s-a stins. Astept comentariile voastre, daca cineva poate explica ce a fost.

Telescop: Newtonian 8 inci Celestron
Montura C5/EQ5 motorizata

Aparat: Nikon D80 cu inel T
Ocular: nu (focal)
Filtru: nu
Data: 21 octombrie 2012
Ora: 05:27
Mod: manual
ISO: 640
Timp expunere: 30 sec
Locatie: Baia Mare, Romania

Mai jos sunt 2 fotografii fara telescop dar cu acelasi aparat foto cu un kit de 18-55 mm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu