Pagini

24 septembrie 2012

Video Craterul Pallas Murchison prin telescop


Sinus Medii, in traducere Golful Central, are 350 km în diametru și o suprafață de 52.000 de km patrati. Este o mare neregulata în formă de mare, situat în apropiere de centrul discului lunar, si face legătura cu Mare Vaporum, la nord cu Sinus Medii. In jurul craterului Triesnecker (26 km), se intinde la nord si sud un sistem frumos de rilles peste Sinus Medii. Rimae Triesnecker este format din mai multe rilles liniare care se împletesc pentru a crea cele mai minunate rețele de văi de pe LunăDaca ar fi puse cap la cap, acestea ar avea o lungime totală de cca. 1.000 km.
La nord de Sinus Medii, craterele erodate Pallas (50 km) și Murchison (58 km) formează un duo. Pe partea opusă a Sinus Medii, este craterul Rhaeticus (45 km).
Imaginile video sunt cu susul in jos, asa cum se vede prin telescop.



Video: Victor Lupu
Sistem optic: Celestron C8 "-newtonian telescop, Plössl 20mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Dispozitiv: Sony CX-130
Modul video: Full HD 1920x1080 progresiv
Filtru: nu
Data: 29/04/2012
Locul de amplasare: Baia Mare, România
Prelucrare și editare: Sony Vegas 10


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.

11 mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu