Pagini

26 septembrie 2012

Sudul extrem al Lunii Poze prin telescop astronomic


Sudul Lunii . Aceasta zona a fost greu sa o descriu in gasirea numelor craterelor. Este o zona prea crateroasa, cu impacturi multiple de toate marimile, si este foarte usor "sa te ratacesti".
La sud de Blancanussunt doua cratere unite: Klaproth (119 km) și Casatus (111 km).
Podeaua netedă a lui Klaproth este înconjurată de un perete mic, care este împărtășit cu Casatus la sud. Restul marginii lui Casatus este mai larga și mai definita decât cea a lui Klaproth, și pe podeaua acestuia are un crater mic în formă de castron, Casatus C (15 km), la nord de centru.


Imaginile in Registax: http://astrofotografieluna.blogspot.ro/2012/03/registax-polul-sud-al-lunii-prin.html

Fotograf: Lupu Victor
Optica: Celestron telescop reflector C8 inci-newtonian, plossl 20mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony HDR CX105 la 8x zoom optic

Marire totala: 800x
Filtru: Nu
Data: 20/07/2011
Locaţie: Baia Mare, România
Prelucrarea:  FastStone

Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.

În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu