Pagini

04 august 2012

Spatiu si Cosmos Roverul Curiosity se apropie de suprafata lui Marte

          Curiosity, va intra în atmosfera marţiană cu 13200 MPH şi va atinge suprafata planetei in siguranta, după ce a supravieţuit cele  "7 minute de teroare" in care va trece prin multe manevre pentru a incetini viteza . Orice miscare gresita, ca la orice misiune de acest gen, este cruciala pentru acest rover, care ar putea ajunge intreg, sau in bucati pe planeta. Scutul de caldura al lui MSL, este cel mai puternic construit vreodata, care rezista la temperaturi foarte ridicate. Acesta este folosit la intrarea MSL in atmosfera planetei, pentru a proteja roverul la frecarea cu atmosfera, cand vor fi atinse temperaturi de 1600 de grade.
           Aceasta animatie de 11 minute descrie evenimentele cheie ale NASA Mars Science Laboratory, care s-a lansat la sfârşitul anului 2011 şi vaateriza roverul Curiosity pe planeta Marte, în 6 august 2012.


                                           Credit video: JPL NASA

     Imediat dupa ce roverul va ajunge pe planeta, va incepe sa fotografieze, iar imaginile vor ajunge dupa 3 zile pe Pamant.


                                                            Credit imagine: JPL NASA
                                Locatiile camerelor de pe roverul Curiosity Credit NASA/JPL

     Pagina oficiala a NASA, dedicata special misiunii roverului Curiosity se gaseste aici: Mars Science Laboratory.
Puteti vedea transmisia in direct de la sediul central al NASA, pe NASA TV, care se poate gasi mai jos in pagina.
      Experienţa ia viata si daca priviti intr-o grafica 3D interactiva ce foloseste motorul de joc Unity, ce permite vizualizarea de teren pe o hartă 3D a craterului Gale de pe Marte unde va ateriza Curiosity, precum si un model 3D al roverului, astfel încât să puteţi urmări continuu misiunea in timp real, c-ar si cum ai fi acolo, daca accesati Eyes of the Solar System.

                                             Craterul Gale de pe Marte Credit: NASA/JPL

     Imaginile prin satelit au aratat deja că crater a fost acoperit cu apă în trecut, şi că acesta conţine minerale care pot fi formate numai în apă. Roverul se poate deplasa în jurul obiectivelelor propuse şi poate găuri şi se coace apoi probe ca niciodată pana acum. Cu alte cuvinte, roverul va fi explora o zona mult mai susceptibila in a descoperi viaţă decât oricare dintre cei şase exploratori de pe suprafata planetei, care au fost înainte de aceasta.

Postari populare: Ce va descoperi urmatorul rover NASA Curiosity pe Marte?

Un comentariu: