Pagini

11 august 2012

Perseidele cand planetele se aliniaza Aliniere Luna Venus si Jupiter in acest weekend



Luna, Venus si Jupiter se aliniaza pe cer la Est în acest weekend, cand va fi si ploaia de meteori Perseide, pe 12 si 13 august, si Pamantul va trece prin inima fluxului, cu rate de mai mult de 100 de meteori pe oră. Este un moment bun pentru astronomii amatori sa fotografieze sau filmeze doua evenimente in aceeasi noapte.


Venus, sora geamana a Terrei, a fost cel mai bine observata anul acesta (de mine cel putin). Putine lucruri circula pe internet despre aceasta planeta, despre misiuni spatiale sau noi fotografii, in comparatie cu cum aflam despre Marte, spre care toata lumea si-a indreptat atentia mai ales in aceasta perioada cu misiunea MSL Curiosity.

                                       Venus Express (VEX).

     Mai putina lume stie ca si in acest moment exista o misiune in curs de explorare a planetei Venus, lansata de ESA (European Space Agency) inca din 2005 si care se va finaliza in 2014, pana cand a primit fonduri, numita Venus Express (VEX).
Modulul efectueaza un studiu detaliat al atmosferei şi norilor venusieni şi va cartografia mediul planetei şi suprafaţa sa, în timp ce, de asemenea, aceasta misiune va contribui la o înţelegere a schimbărilor climatice pe Pamant.
     Venus Express este utilizat, si pentru a observa semne de viata pe Pamant, de pe orbita lui Venus. În imagini, Pamantul este mai mic de un pixel în mărime, care imita observaţiile pe care le efectuam de aici pentru a descoperi planete în alte sisteme solare. Aceste observaţii sunt apoi folosite pentru a dezvolta metode pentru detectarea de planete extra-solare.
Mai jos este un video realizat de mine prin telescop cu planeta Venus.




Optica: CelestronC8 "-newtonian telescop, plossl 20mm, 2x Barlow
Mount: CG5 (EQ5)
Dispozitiv: Sony CX-130
Modul video: Full HD 1920x1080 progresiv
Filtru: nu
Data: 29/04/2012
Locatie: Baia Mare, România
Prelucrarea şi editare: Sony Vegas 10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu