Pagini

03 ianuarie 2012

Referat Astronomie-Poze prin telescop.Craterul Metius


Craterele Rheita si Metius prin telescop.
Pe Metius, de 88 km diametru, am omis sa-l descriu.
Metius este un crater de impact lunar situat în zonele muntoase accidentate de sud-est a Lunii. La buza lui de sud-vest este lipit de Fabricius. La nord-vest este craterul Brenner. Mai departe spre nord-est este Rheita şi lungul defileu Vallis Rheita.

Podeaua este relativ plata, cu vârfuri centrale mici. Craterul cel mai proeminent pe podea este Metius B, de 14 km, situate în apropiere de marginea de nord-est.
Eponimul acestui crater este geometristul şi astronomul olandez Adriaan Adriaanszoon, care a fost cunoscut sub numele de Metius.

Fotograf: Lupu Victor
Optica: telescop Celestron C8-Newtonian,plossl 20mm,barlow 2x
Montura: CG5 (EQ5)
Aparat: Sony CX105 la 8x zoom optic

Marire totala: 800x
Filtru: nu
Data: 16.08.2011
Locatie: Baia Mare,Romania
Procesare: capturi video,FastStone Image Viewer


Imaginile au fost obținute prin atașarea unei camere video direct în ocularul unui telescop astronomic de 8 inch (203 mm) Newtonian; din acest motiv câmpul vizual al ocularului a fost mărit.


În imaginea de mai jos sunt etichetate craterele şi alte caracteristici de pe Lună din regiunea respectivă. Pentru a înţelege cât mai bine această hartă fotografică, trebuie să reţineţi că eticheta cu numele sau litera craterelor mai mari, ar putea fi găsite în centrul acestora, iar la craterele mici, eticheta se găsește în jurul lor, de obicei deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu